

Disposal Site Advisory Committee (DSAC) AGENDA September 19, 2024 6:00 p.m. – 8:00 p.m. 4500 SW Research Way, Corvallis, OR 97333

This meeting will be held in-person. The meeting will be accessible online for those unable to attend. https://us06web.zoom.us/j/88247921911?pwd=EQu4Ofo6VVJNGuVr9KmWhTx96R6LKs.1

Meeting ID: 882 4792 1911

Passcode: 680718

DSAC website with meeting materials: https://cd.bentoncountyor.gov/events/disposal-site-advisory-committee/

Agenda Item #	Start Time	Duration	Торіс	Speaker(s)
1	6:00 p.m.	5 min.	Call to Order	Chair
2	6:05 p.m.	20 min.	Public comment – your comments welcome. EachPublic commenter generally limited to 3 minutes.	
3	6:25 p.m.	15 min.	 Fire Safety Report to Commissioners – continued from last week. Does the Committee feel it should develop a report and if so, who will comprise the task force? Let's wrap this up. 	
4	6:40 p.m.	15 min.	2021 Community Concerns Annual Report –continued from last week. The Committee and the public have the draft to be finalized [<u>Meeting packet</u>] is it ready to be submitted to ODEQ and if not, what remains to be done? Let's wrap this up.	Committee
5	6:55 p.m.	5 min.	Review and approve Committee minutes for Sept. 11, 2024Committee minutes for Sept. 11, 2024- status, discussion, action. Please review the draftminutes and meeting videos ahead of time as necessary:[Meeting packet].	
6	7:00 p.m.	5 min.	Break	All



7	7:05 p.m.	15 min.	Coffin Butte Landfill 2023 Annual Report (revised) – acknowledge public comment; status, discussion, action. The report should have been revised to respond to Commissioners' objections in their August 6 meeting [link]. Review the draft and develop recommendations for the Board of Commissioners to consider upon their review of the draft.	Committee , Staff
8	7:20 p.m.	15 min.	Elections of Chair and Vice Chair – discussion, possible action	Committee
9	7:35 p.m.	15 min.	Staff presentation on public engagement – acknowledge public comment; presentation, discussion, possible action. How exactly is the County engaging with the public on its website now? What kind of outreach is done? How is the public people get informed of meetings, developments? Goal: the Committee would like a roadmap of how the community is actually able to engage with us, and to respond to it.	Committee
10	7:50 p.m.	5 min.	Request Agenda Items, staff requests for next meeting Comm	
11	7:55 p.m.	5 min.	. Next meeting/wrap up/adjourn	

DSAC Membership

Benton County Staff

Name	Term	Name	
Brent Pawlowski	1/1/24 - 12/31/25	Petra Schuetz, Interim Community Development Director	
Chuck Gilbert	1/1/24 - 12/31/25	Bailey Payne, Solid Waste Program Coordinator	
Jennifer Field	1/1/24 - 12/31/25		
Matthew Ruettgers	1/1/24 - 12/31/25		
David Hackleman	1/1/24 - 12/31/25		
Jeffrey Morrell	1/1/24 - 12/31/25		
Rachel Purcell	1/1/24 - 12/31/25		
Ken Eklund (Chair)	1/1/22 - 12/31/2024		
lan MacNab	1/1/24 - 12/31/25		